14 Kasım 2014 Cuma

VALİZ HAZIRLAMAK İÇİN PÜF NOKTALARI


Günlük hayatta pek de düzenli olmayan ben, yolculuklarda bunun aksine düzenli olmayı çok severim. Aksi halde kıyafetlerim kırışmış , perişan halde oluyor ve bir aradığımı bulmak için yüz tanesini dağıtmak zorunda kalıyorum. Bu duruma düşmemek için “valiz hazırlamanın püf noktaları”nı araştırdım. Yurtdışı seyahatine çıkmadan bu detayları gelin beraber inceleyelim..

1. Yapılacak ilk iş kesinlikle bir “Liste” oluşturmaktır. Hava durumuna ve seyahatinizde katılmanız gereken herhangi bir organizasyon olup olmadığına önceden bakılmalı ve liste buna göre ayarlanmalıdır.

not çıkarmak

2. Kozmetik/şampuan tipi ürünleri alırken dikkat edilecek iki nokta vardır: Birincisi, evde varsa bitmişe yakın olanları alıp orada tüketip tekrar geri getirmemektir. İkincisi ise, tam boy taşımak yerine seyahat boyu kullanmaktır. Ayrıca bu tip akabilecek eşyalar çift kat poşetlenmelidir.
3. Kazak,pantolon,kot,gömlek vs. alırken mutlaka kombinlemek gerekir. Yoksa en sevdiğiniz gömleğiniz ona uygun pantolon olmadıkça ne işe yarar? Kıyafetleri mutlaka alt-üst takım halinde yanınıza almalısınız.
4. Valize konacak ayakkabıların içindeki boşlukları da çorap ya da ufak eşyalar koyarak değerlendirebilirsiniz.

İdeal Valiz

5. Kıyafetleri katlamak yerine kesinlikle “rulo” yapıp yerleştirmelisiniz. Valizde daha az yer kaplar.
Doğru bavul hazırlamak


6. Kemerler ise valizin kenarlarına açık şekilde konmalıdır.

Bavul Hazırlamanın Püf Noktaları


7. Gideceğiniz havayolunun el çantası, kabin bagajı ve normal valiz koşullarını mutlaka incelemelisiniz. Valiz boyutu, ağırlık sınırı ve el çantasına alınabilecekler listesi kimi zaman farklılık gösterebilir.

8. Uçakta yanınıza alacağınız el çantanıza veya kabin bagajınıza kesici,delici,sivri uçlu, patlayıcı,silah, kimyasallar gibi eşyaları almayın ve hiçbir riske girmeyin.

9. Yine uçakta yanınıza alacağınız el çantanıza veya kabin bagajınıza her biri 100 ml’den büyük kozmetik, içecek, reçel,salça,konserve vs. gibi hiçbir yiyecek koymamaya dikkat edin.

Uçak Sıvı Kısıtlaması 

10. Çoğunlukla unutulan ve hep son dakika pahalıya alınan Priz Dönüştürücüleri unutmamak lazım. Gideceğiniz ülkenin elektrik sistemini öğrenmeyi ihmal etmeyin.

Dünya elektrik priz

Priz Türüne Göre Dünya Haritası

11. Vee en sona en önemlisini ayırdım : Fazladan hiçbir şeyi yanınıza yük etmeyin. Her ülkede her bütçeye göre kıyafet satılıyor.Acil durumlarda bile sıkıntı yaşamazsınız.

Valiz Hazırlarken Çıldırmak


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder